30 november 2013

Det räcker med en....

Händelsen med hovslagaren är varken den första eller den sista. För ett par månader sedan hittade tullen en hel del utrustning och kläder i en bil tillhörandes en hästtränare som varit i Tyskland om jag inte minns fel och jobbat. Det skrevs om detta i tidningarna och i olika forum, massa åsikter hit och dit över allt. Alla undrade hur detta kunde ske och vem kunde vara en så stor idiot och göra något sådant.
När det uppdagades vem personen i fråga var så tystades detta ner, nä men det var ju inte så farligt. Utrustningen hade stoppats i tullen och inte hunnit hamna i närheten av några hästar bla bla bla. Vad som sedan hände med sakerna vet jag inte men säkert fick han väl dom tillbaka, utrustningen är inte billig precis.
Hur många åker inte till Island på ridresor och hur många lyckas inte ta med sig något som varit i närheten av hästar? Det räcker med att en av alla dessa tusentals tar med sig något så kan det vara förödande för den isländska stammen. Detta snackas det mycket om på Island, men väldigt lite om islänningarna själva som åker fram och tillbaka till olika hästevenemang. Hur många åker inte ut och håller kurser eller tränar/visar hästar? Lånar de kläder varje gång?
Hur många tvättar sina kläder innan hemresan igen? Som sagt, det räcker med en....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar