25 september 2010

Tonåringar hemma...

Äntligen en ledig helg där man kan ta det lugnt och ta alla måsten när man känner för det. Förvisso har jag redan diskat upp berget som på ett märkligt sätt växer så det knakar på diskbänken när man är borta en hel dag. I morse när jag skulle få min morgonkaffe så fanns självklart inte en enda mugg eller glas rent så det blev till att ta tag i tumultet i köket innan.
Här hemma kommer inte en enda porslin undan. Tycks vara en tävling, använd allt som går att använda innan morsan kommer hem och sprid ut det över hela huset!
För att snacka om kylen, det måste bo möss i den för om jag fyller den en dag så är den tom dagen efter.
Inte ens inredningen får stå där den brukar stå. Soffbordet brukar ha en tendens att förflytta sig och ibland även soffan. Köksstolarna står oftast inte där dom ska stå utan utspridda lite här och där utom i köket.
Handdukarna är till att användas, så många så möjligt helst. En för varje gång händerna tvättas så där blir det många. Efter duschen så ska man använda minst tre. En får håret, en för kroppen och en för att vira runt om sig när man går ut från badrummet. Just det, får inte glömma den som ska ner på golvet när det är blött.
Att använda en handduk två gånger är en synd.
Skor i alla storlekar och former i hallen är ofta en syn när man kommer hem på kvällarna. Den stora utmaningen är att ta sig förbi högen och hitta en ledig plats att lägga sina egna och gärna också nån stans att hänga av sig. Varför har ungdomar idag inte bara en eller max två kompisar?

Visst är det härligt med tonåringar?

3 kommentarer: